De Opel Movano in drie uitvoeringen beschikbaar.
De Opel Movano in drie uitvoeringen beschikbaar. (Foto: PR)

Opel Movano: veilig en volledig connected

Veiligheid voor alles: dodehoekwaarschuwing, achteruitkijkcamera, zijwind- en rijstrookassistentieVolledig connected: Navi 50 IntelliLink Pro met Apple CarPlay en Android AutoGeschikt voor elk doel: vier lengtematen, drie hoogtematen en meer dan 150 varianten af fabriek leverbaarMobiel kantoor: slimme opbergmogelijkheden zoals FlexTray-dashboardkastjeAantrekkelijk: kenmerkend Opel-front met fraaie LED-dagrijverlichting

Movano completeert als grootste variant het vernieuwde bedrijfswagenaanbod

De Movano is gebruiksvriendelijker en moderner dan ooit. Talrijke assistentiesystemen en nieuwe technologie maken de werkdag prettiger en veiliger. Het 'Rear Vision'-camerasysteem bijvoorbeeld, zorgt dat de bestuurder onderweg goed zicht heeft op de situatie achter de auto. Ook Blind Spot Alert (dodehoekwaarschuwing) en Lane Departure Warning (rijstrookassistentie) verhogen de veiligheid. Tevens profiteren bestuurders in de nieuwe Opel Movano van optimale connectiviteit, een draadloze smartphonelader en infotainment via Apple CarPlay en Android Auto, te bedienen via de 7-inch touchscreen.

Lengte- en hoogtematen

De nieuwe Movano is net als voorheen beschikbaar in vier lengte- en drie hoogtematen. Het maximaal toelaatbare gewicht bedraagt 4,5 ton en het maximale laadvolume 17 m3. Meer dan 150 carrosserie- en ombouwvarianten zijn af fabriek leverbaar en afhankelijk van de variant kan de Movano tot wel vijf europallets vervoeren.

Mobiel kantoor

De cabine is ingericht als 'mobiel kantoor'. Er zijn 22 compartimenten om benodigdheden op te bergen. Slimme vindingen als het FlexTray-dashboardkastje, met een inhoud van maximaal 10,5 liter en dat als een lade is te openen en sluiten, maken de werkdag nog prettiger.

De luchtgeveerde bestuurdersstoel zorgt dat de bestuurder altijd comfortabel onderweg is. De nieuwe Movano is direct herkenbaar aan de grote, diepe grille met het Opel-logo prominent in het midden.

De uiteinden van de 'bliksemschicht' in het Opel-logo sluiten naadloos aan op de LED-dagrijverlichting die in de koplampen geïntegreerd is.

'Ideale collega'

"De nieuwe Opel Movano is een fijne collega, ideaal voor zelfstandige ondernemers. Technici richtten zich op het verder optimaliseren van de auto tot een superefficiënt totaalpakket. "Dat blijkt onder meer uit de hoeveelheid assistentiesystemen en nieuwe technologie, evenals de verbeterde ergonomie en vele opbergmogelijkheden", zegt Tobias Stöver, LCV Group Manager van Opel.

"Met de Movano zetten we onze groeistrategie voor lichte bedrijfswagenmarkt voort. Samen met de onlangs geïntroduceerde, nieuwe Vivaro en Combo heeft Opel nu het jongste aanbod van lichte bedrijfswagens op de markt."