Da Wu sushi- en grillrestaurant van binnen.
Da Wu sushi- en grillrestaurant van binnen. (Foto: aangeleverd)

Beleef een mooie kerst bij Da Wu

BEVERWIJK - Da Wu sushi- en grillrestaurant aan de Meerstraat 90 in Beverwijk timmert lekker aan de weg. Het restaurant, dat sinds 1 augustus van dit jaar is opengegaan, valt in de smaak bij heel veel Beverwijkers en regiogenoten. Het restaurant, dat zo'n 180 plaatsen telt, heeft vooral Japanse gerechten op de kaart staan. Met de kerst wordt het weer gezellig druk. ''Inderdaad. Ons team is er klaar voor'', glimlacht manager Sem.

Behalve voor Japanse gerechten kunnen gasten ook voor Chinese gerechten terecht. Sem: ''Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.'' Het pand waar Da Wu in kwam, heeft vóór de opening een verbouwing ondergaan. ''We willen deze locatie volgens ons concept inrichten. We weten hoe wij het moeten doen. We hebben al wat jaren een restaurant in Breukelen. Het Da Wu-restaurant daar loopt als een trein'', aldus Sem.

De vestiging van Da Wu in Beverwijk ('We zijn uitstekend geschikt voor grote gezelschappen, maar als je in je eentje wil eten, ben je ook welkom') mag inmiddels ook een trekker worden genoemd. ''We hebben heel veel. Mini maki-gerechtjes, uramaki, nigiri, gunkan, temaki. Daarbij moet je denken aan vis, zoals zalm, tonijn, krab, garnaal. Verder kun je terecht voor dim sum-gerechten (gestoomd en gefrituurd), teppanyaki grill-gerechten, soep, sashimi en specials en natuurlijk salade en dessert.''

All inclusief

Het eten is all inclusief, de dranken zijn niet meegerekend. Sem: ''We zijn niet duur: doordeweeks (maandag t/m donderdag) betaal je 23,50 euro, in het weekend (vrijdag t/m zondag) kost het 25,50 euro.'' Gasten die Da Wu bezoeken, moeten zich wel realiseren dat er spelregels zijn. Wordt een gerecht niet genuttigd, dan betaal je twee euro. Bovendien kun je onbeperkt eten voor 2,5 uur.

Da Wu sushi- en grillrestaurant, Meerstraat 90 in Beverwijk. Zeven dagen geopend vanaf 16.30 uur. Tel: 0251- 501519.