Kom ook luisteren naar het Haarlems Studenten Koor
Kom ook luisteren naar het Haarlems Studenten Koor (Foto: PR)

A Ceremony of Carols

HAARLEM - Het Haarlems Studenten Koor is weer terug voor een nieuw concert. Op vrijdag 20 december zal in de Oosterkerk in Haarlem het kerstconcert A Ceremony Of Carols plaatsvinden.

Centraal in het concert staat A Ceremony of Carols van Benjamin Britten, bewerkt voor gemengd koor en harp. Harpiste Eva Tebbe zal het koor begeleiden. Naast dit feestelijke werk zingt het HSK een aantal a cappella liederen van moderne Britse en Amerikaanse componisten: Ward Swingle, Morten Lauridsen, Alexander l?Estrange, Jonathan Dove, Will Todd, Francis Pott en Herbert Howells. Britten schreef A Ceremony of Carols immers tijdens zijn boottocht van Amerika naar Engeland. In ons concert zullen we samen met het publiek een aantal bekende Carols zingen, zodat we samen extra feestelijk de kerstperiode in zullen gaan.

Solisten

Nieuw in het concert is dat er geƫxperimenteerd wordt met de input van een solistenkoor: het Haarlems Studenten Ensemble. Het HSE bestaat uit verschillende koorleden die wat meer uitdaging wilden binnen de bestaande repetities en concerten en deze solisten zullen verschillende stukken op zich nemen. Ook zullen wij met dit programma weer, net zoals bij onze winterconcerten aan het begin van dit jaar, bij een tehuis langskomen om het feestelijke programma te delen met mensen die normaal gesproken niet naar onze concerten zouden kunnen komen.

Vier Kerstmis mee

Zo wil HSK meer dan een concert geven. HSK wil met kerst met zoveel mogelijk mensen vieren met feestelijke liederen. Komt u de kerst ook met ons vieren? Kom dan op 20 december om 20.00 uur naar de Oosterkerk in Haarlem. Toegang: 15,- euro. 10,- euro (jongeren onder de 26 jaar)