Kom ook griezelen.
Kom ook griezelen. (Foto: PR)

Kom griezelen in het Slachthuis

HAARLEM - Griezelen van Halloween tot en met de Kerstvakantie. Het Slachthuis is een spookhuis geworden. Stap in de wagon van het treintje en laat je meenemen op een wonderbaarlijke reis door een kunstzinnig spookhuis in dit bijzondere monument in Haarlem.

Met gebruik van licht, geluid, decor, projectie, geur, theater en andere kunstvormen wordt een kunstzinnige ode aan het pand en het abattoir gecreëerd. Meer dan een dozijn kunstenaars hebben de handen in elkaar geslagen om dit unieke spookhuis te creëren. Het project bevindt zich op het snijvlak van expositie en kermis. Noem het een kunstzinnige kermisattractie. Met een treintje rijd je in een kleine 10 minuten dwars door het spookhuis. Verschillende scenes passeren de revue en maken dit tot een bijzonder spektakel voor jong en oud en voor kunstliefhebbers en griezelfans.

Kunstenaars

Het spookhuis is een project van kunstenaars, Piet Zwaanswijk, Bethany de Forest, George Anderson, Alexander van Zanten, Michael Helmerhorst, Kiki Weerts, Frank Bulthuis, Harry Arp, Ernst Dullemond, Ap Esenbrink en velen anderen. De soundtrack voor de spookhuisrit wordt verzorgd door Phantom Frank van de bekende surfband the Phantom Four.

Openingstijden

Het spookhuis is iedere zaterdag en zondag geopend tot en met 5 januari 2020. In de kerstvakantie ook op donderdag en vrijdag (26 en 27 december 2019 en 2 en 3 januari 2020). Van 12 uur tot 18 uur vertrekt er ieder kwartier een ritje door het spookhuis.

Reserveren kan via www.slachthuisterrein.nl/spookhuis of koop een kaartje aan de kassa (alleen PIN) op het Slachthuisterrein.