De visie van Telstar.
De visie van Telstar. (Foto: PR)

Beleidsplan 'Stip aan de Horizon'

Telstar 1963 NV heeft zich tot doel gesteld om in de periode 2019 – 2026 zich zelf zo te ontwikkelen dat we binnen alle geledingen klaar zijn om weer mee te doen op eredivisie niveau. Om dat te kunnen bereiken moeten er de komende 6 seizoenen stap voor stap vorderingen gemaakt worden. Daarbij komt de focus te liggen op de 5 volgende onderdelen:Opwaarderen van ons huis (afmaken en verbeteren faciliteiten stadion)Herstarten voetbalopleidingJong Telstar in competitieWitte Leeuwinnen komen terugSociaal Maatschappelijk doorontwikkelen

Daarbij is de huidige staat van ons stadion mogelijk de belangrijkste component in het realiseren van de uiteindelijke doelstelling, terug naar de eredivisie. Veel van de doelstellingen hebben te maken met de faciliteiten van het stadion. Prioriteit ligt dus bij het opwaarderen van het stadion. Uiteraard gaat dat in nauw en goed overleg met de gemeente Velsen.

Telstar heeft het stadion staan in het sportpark Schoonenberg. Met de gemeente is afgesproken dat zij de herontwikkeling van het sportpark voor haar rekening nemen. Telstar ontwikkeld een plan waarbij het stadion gaat voldoen aan een aantal basis voorwaarden.

Promenade Oosttribune:

Er wordt bewust voor gekozen om eerst de faciliteiten op de Oosttribune te verbeteren.
Door de ontwikkeling van de promenade krijgen we aan de achterzijde van de tribune alle faciliteiten op maat, denk aan horeca, sanitaire voorzieningen en merchandise verkoop. Publiek komt ook altijd via de promenade, dus achterzijde, de tribune op. daarnaast zullen we aan de voorzijde van de tribune 2 rijen stoelen bijplaatsen, totaal gaat het hier om 360 stoelen. Totale capaciteit van de Oosttribune komt hiermee op 1963 toeschouwers.

Supporters home:

In de totale renovatie van sportpark Schoonenberg zullen de gedateerde voorzieningen aan de voorzijde van het stadion gaan verdwijnen. Dit betekent dat ook Paviljoen Schoonenberg zal gaan verdwijnen. Omdat wij uiteraard goed willen zorgen voor onze supporters is het plan om een nieuw supportshome te realiseren onder de promenade en wel aan de Noord-Oost zijde.

Naast het gebruik bij wedstrijden willen we de promenade ook beschikbaar maken voor andere geïnteresseerde. Door de promenade breder in te zetten verwachten we een deel van de investeringen terug te kunnen verdienen.

Overige ontwikkelingen:

Wat betreft de overige ontwikkelingen, en dan met name de sportieve kant hiervan, heeft Hoofdtrainer en Technisch directeur Andries Jonker de handschoen opgepakt. Hij heeft aangegeven dit seizoen te zullen werken aan de voorbereidingen om jeugdvoetbal/belofte elftal en vrouwenvoetbal mogelijk te gaan maken. Voor hem is het van groot belang dat we de faciliteiten in het stadion daarmee de juiste impuls geven. Op dit moment zijn de faciliteiten onvoldoende om de sportieve doelstellingen een impuls te geven.

In 2026 worden we 63 jaar en willen we klaar zijn om op het hoogste niveau mee te spelen in een opgewaardeerd huis met plaats voor ca. 6000 toeschouwers. Dit alles ondersteund door een voetbalplan waar plaats is voor regionale jeugd en een vrouwenafdeling.