Roder Girl Choristers.
Roder Girl Choristers. (Foto: PR)

Roden Girl Choristers in de Oude Baaf

HAARLEM - Op zondag 23 juni verzorgen de Roden Girl Choristers om 19.00 uur een Evensong. Het meisjeskoor bestaat al ruim 15 jaar en telt ongeveer 24 meisjes in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven.

Het koor is in Engelse stijl opgedeeld in twee groepen: de Cantoris en de Decani. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Ze beogen daarom een semiprofessioneel niveau dat haar een plaats geeft op de belangrijke concertpodia in Nederland en daarbuiten.

Kenmerkend voor de Choristers is hun geweldige inzet om kwaliteit te leveren. Voeg hier een flinke dosis gezelligheid en een frisse uitstraling aan toe en er ontstaat de slogan: where friends commit to quality. Grote of St.-Bavokerk Roder Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries m.m.v. Sietze de Vries, orgel Anglicaanse Evensong. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).