Werken in de zorg geeft voldoening.
Werken in de zorg geeft voldoening. (Foto: PR)

Vakantiewerk in de thuiszorg

HAARLEM - Jan van der Woude is teamleider thuiszorg huishoudelijke ondersteuning bij Kennemerhart. Hij zorgt ervoor dat het huishouden van zo'n 1000 thuiswonenden cliënten op rolletjes loopt. Voor deze zomer is hij op zoek naar 'extra handjes'.

Een goed salaris en vooral een mooie zomer

Thuiszorgmedewerkers hebben immers ook recht op vakantie om even op te laden. Jan: 'Ons werk gaat altijd door. Ook in de zomerperiode. Speciaal voor de maanden juni, juli, augustus en september kunnen wij extra hulp goed gebruiken. Bijvoorbeeld om te stofzuigen, te dweilen en schoon te maken bij onze cliënten thuis. Maar ook voor een luisterend oor, voor een grapje en een momentje van oprechte aandacht.

Maak het verschil

Vakantiekrachten kunnen tijdens de zomerperiode dus echt hét verschil maken. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor onze thuiszorgmedewerkers die dan met een gerust hart even vrij kunnen nemen.' Leonie (22) heeft veel gewerkt in de thuiszorg bij Kennemerhart en raadt een vakantiebaan in de thuiszorg echt aan 'Saai in de zorg? Dacht 't niet! Je bent veel met mensen bezig en het is dankbaar werk. Daarnaast kun je al voor een paar uur per dag aan de slag. Zo ben je 's morgens aan het werk en 's middags kun je lekker op het strand zitten!'

Kennemerhart

Bij Kennemerhart werken zo'n 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat ouderen het leven kunnen leven zoals zij dat graag willen, in een woonzorglocatie of thuis.

Voor meer informatie over werken in de thuiszorg deze zomer: www.kennemerhart.nl/zomer