Word creatief met plastic.
Word creatief met plastic. Foto:

Workshop Creatief met Plastic

HAARLEM - Op woensdag 26 juni van 15.30 tot 17.00 uur geeft de Haarlemse kunstenaar Ap Esenbrink de spannende workshop Creatief met Plastic in het Haarlemse kweekcafé.

Tijdens deze workshop 'Bouwen met plastic' gaan Ap en de jongens en meisjes met gekleurd afvalplastic zoals bordjes /bakjes /speelgoed/ etc. aan de slag. Er kan een beest of iets anders leuks gemaakt worden. Door het werken met gebruikt plastic leren de cursisten op een andere manier naar het materiaal te kijken. Zo kunnen ze zien dat een plastic kopje heel goed een nek of een bek van een beest kan worden.

Zelf plastic meenemen

De kinderen die mee kunnen doen zijn tussen de 10 en 14 jaar oud en mogen zelf ook plastic meenemen graag zelfs. De workshop is onderdeel van de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair in het Haarlemse Kweekcafé, Kleverlaan 9 te Haarlem

Inzet voor duurzame wereld

Met de expositie Haarlem Duurzaam en Circulair vraagt de Stedenband aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld en in hun werk daar een statement over geven. Er is werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe: Ap Esenbrink, Sandra di Lello, Laura Baar, Mari Terauchi, de Stichting Juttersgeluk, Stichting MooiZooi, L. Gusinyo, Lovemore Kambudzi, Clive Mukucha en Sarah van den Akker.

Meer informatie: www.haarlem-mutare.nl opgeven bij: nmeactiviteiten@haarlem.nl