Denk na over duurzame groei

HAARLEM - Op vrijdag 21 juni kun je meedenken en meedoen over de plannen om Haarlem duurzaam te laten groeien. Ga je tijdens het We MakeThe City Festival mee op gebiedsexpeditie door Haarlem? Na een startbijeenkomst in het Teylers Museum kunnen deelnemers 's middags kiezen uit twee expedities.

Internationale en Haarlemse sprekers vertellen tijdens de startbijeenkomst in Teylers Museum over ontwikkelingen en kansen rond circulaire economie en duurzaamheid. Na de lunch starten twee expedities naar bijzondere plekken in Haarlem. Beide plekken staan aan de vooravond van ingrijpende ontwikkelingen.

Gebiedsexpeditie #1: Schalkwijk

In Schalkwijk wordt de sociale kant van duurzame groei bekeken. De Europaweg doorkruist het stadsdeel en is nu nog een brede snelweg, maar wordt getransformeerd tot een bruisende stadsstraat met 2.000 nieuwe woningen, werklocaties en minder autoverkeer. Schalkwijk is langzaam aan het veranderen. Tijdens deze expeditie vertellen placemakers, ondernemers, beleidsmakers, ontwikkelaars, bewoners en andere betrokkenen hun verhaal.

Gebiedsexpeditie #2: C-District & de Koepel

Circulair ondernemen doe je in Haarlem. De expeditie laat zien welke kansen er liggen in de Waarderpolder als de plek waar Haarlem werkt aan de circulaire stad van de toekomst. In het C-District (Circulair District) wordt de creatieve maakindustrie gekoppeld aan innovatieve industrie zoals de 3D MakersZone.

De expeditie start om 10.30 uur in het Teylers Museum. Aanmelden via: www.wemakethe.city.nl