Wim van Hooff laat mensen weer lachen.
Wim van Hooff laat mensen weer lachen. Foto: PR

Wim van Hooff tandprotheticus: 'Als je gebit maar goed zit'

HAARLEM/HEEMSTEDE – Je tanden zijn het visitekaartje van jezelf. Hoe vaak durf je mensen niet goed aan te kijken omdat ze zo'n slecht gebit hebben? Onwetendheid is vaak de reden waarom mensen zichzelf geen mooie glimlach gunnen. En dat is zonde toch? Tandprotheticus Wim van Hooff laat mensen weer stralen!

Zonder tussenkomst van een tandarts kun je meer laten doen dan je denkt. Van een volledige prothese (kunstgebit) tot een gedeeltelijke prothese of implantaten, Bij Wim van Hooff ben je aan het goede adres. Van Hooff zit al 42 jaar in het tandtechnische vak en heeft vestigingen in Haarlem en Heemstede, en werkt samen met drie specialisten op het gebied van gebitsprotheses.

Behalve een technische opleiding is ook het medisch biologische aspect van zeer belang. "De stand van de tanden en kiezen, de grootte, en de kleur is ontzettend belangrijk. "Ja het moet er esthetisch mooi uitzien, maar het moet vooral goed zitten. Een stuk van een appel afbijten moet weer kunnen, een kaars uitblazen zonder angst dat je gebit uit valt, moet kunnen," vertelt Van Hooff. Het kan dus zijn dat je meerdere keren moet terugkomen om te passen. "Niets is erger dan een prothese die niet goed zit. Liever drie keer terugkomen voor een minuscule aanpassing, dan elke dag ongemak."

Vertrouwen

Naast onwetendheid is vertrouwen hebben vaak een big issue. Meestal weten familie of vrienden niet eens dat je moeite hebt met kauwen, dat je stukken kies mist of dat je gebit niet meer is wat het is geweest. Laat staan dat je naar een tandarts of tandprotheticus gaat. Maar als eenmaal die stap is gezet, kan het herstel beginnen. De praktijk van Van Hooff begrijpt dat mensen niet snel naar hem toekomen, daarom behandelt Van Hooff iedereen op een laagdrempelige manier. We nemen klachten serieus, maar kunnen ook echt wat voor ze betekenen. Kleine reparaties doen we vaak al op dezelfde dag. Alles voor de klant."

"In het begin luisteren we vooral naar de patiënt. Het is belangrijk dat hij of zij gehoord wordt. Daarna kunnen we vertellen wat er eraan kunnen doen. Stapje voor stapje nemen we de patiënt mee in de ontwikkeling van het proces. Net zo lang totdat het vertrouwen er is en we met de behandeling aan de slag gaan."

Verzekering

Natuurlijk zit er ook een kostenplaatje aan, maar deze is per individu verschillend. Tevens ligt het ook aan de verzekering. Per ziektekostenverzekeraar gelden afwijkende vergoedingsbedragen en is er geen helder antwoord te geven. Wel kan Van Hooff stellen dat de basisverzekering een vergoeding voorziet van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit. "De eigen bijdrage is 25%. Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u ook nog een gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage. Een klikgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een vaste eigen bijdrage."

Haarlem, Rustenburgerlaan 4, Haarlem. 023-5422400. Heemstede, Molenwerfslaan 50.

De praktijk is ook onderdeel van een weekendservice in de regio, dus problemen in het weekend kunnen verholpen worden. 06-17776777. Kijk voor openingstijden op de website: https://tpvanhooff.nl/