Klassieke teken- en schildercursus bij hart haarlem

HAARLEM - Goed nieuws voor iedereen in Haarlem en omstreken die plezier wil beleven en creatief bezig wil zijn in een unieke artistieke omgeving. De 14-weekse schildercursus (woensdag morgen of donderdag middag) van "The Seasons Art Class Haarlem" is begonnen bij stichting Hart Haarlem. Er is in de omgeving voldoende parkeergelegenheid, op drie minuten lopen bevindt zich parkeergarage Houtplein en het openbaarvervoer stopt vrijwel om de hoek.

Een artistieke belevenis voor de cursisten

"Deze unieke schildercursus wordt voor het eerst in Haarlem gegeven", vertelt cursus coördinator Kim Visser "Wij hebben met de schildercursus twee doelen voor ogen. In eerste instantie is het de bedoeling dat de cursisten hun creatieve vaardigheden bij het schilderen en tekenen verbeteren. Maar het is echter net zo belangrijk dat de cursisten het sociaal aspect centraal hebben staan en plezier beleven aan de schildercursus, "het wordt een hoogtepunt van de week", vult Kim aan. Daarom zal er bij elke les niet alleen een ervaren kunstdocent bij zijn, maar ook de cursusleider zelf. "Het gaat mij er om van de cursus een ware belevenis te maken voor de deelnemers", voegt zij toe.

Voor beginners en gevorderden

De cursus is zo opgebouwd dat zowel beginners, die nog niet eerder een penseel hebben vastgehad, als de gevorderden die hun kunsten willen uitbreiden vooral een plezierige cursus willen beleven. De kunstdocent past zich aan naar de behoefte van elke cursist en biedt volledige ondersteuning zodat beginners artistieke vaardigheden leren en de gevorderden hun vaardigheden juist verbeteren. Uniek is ook, dat er elk kwartaal door een artistiek team van 6 personen een nieuwe cursus ontwikkeld wordt, dus de deelnemers blijven continue hun vaardigheden verbeteren.

Stap-voor-stap-begeleiding

Het lesprogramma is uitdagend en zeer omvangrijk. Cursisten leren 4 technieken: tekenen met potloden en daarnaast ook schilderen met oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf. Stap voor stap worden de basis van de schilderkunst en de fijne kneepjes van het vak bijgebracht, zodat zelfs beginners mooie kunstwerken zoals portretten, landschappen of stillevens kunnen creëren.

De cursus is niet alleen een buitengewone kans om nieuwe creatieve vaardigheden te leren. Deze cursus is voor iedereen een leuke en creatieve gelegenheid om andere cursisten te leren kennen en zijn of haar ervaringen mee te delen. Na het succesvol voltooien van de cursus zal dit onvergetelijk zijn!

Alle opgedane ervaringen worden op de laatste cursusdag tentoongesteld waarbij iedereen uitgenodigd mag worden om jouw creatieve werken te komen bewonderen.

Beperkt aantal plaatsen Elke cursus duurt 14 weken. De plaatsen zijn beperkt. Geïnteresseerden kunnen voor verdere informatie over de schildercursussen direct contact opnemen met Kim Visser op tel. 06 45142644

Verdere informatie:

http://www.schilderlessen-Haarlem.nl/