Kom ook naar het Frans Hals Museum.
Kom ook naar het Frans Hals Museum. (Foto: Mo Schalkx)

Familiezomer in het Frans Hals Museum

HAARLEM - Van 6 juni t/m 15 september is een bezoek aan de tentoonstelling Haarlemse Helden extra feestelijk. Kom samen naar het museum en vier je Haarlemse Held in de nieuwe HUB waar je zelf kunst kunt maken.

Wie bewonder jij? Breng een hulde aan jouw superheld! Of het nu Superman, je moeder of je opa is, alles kan. Prijs ze met een erepenning, een lofdicht of een kroon, zoals dat ook vroeger werd gedaan.

Geen entree voor kinderen onder 18

In de Zomertuin is nog meer te beleven: met een zandtafel om je eigen creatie te maken, een megamemoryspel, picknicktafels waar de hele familie kan aanschuiven, voordat je samen op de foto gaat in 17e-eeuws Haarlem.

Bij de entreebalie zijn ook speciale familieboekjes te krijgen. En om het nog leuker te maken - kinderen tot 18 jaar betalen in het Frans Hals Museum geen entree.

Haarlems Helden locatie Hof

In locatie Hof van het Frans Hals Museum is de collectiepresentatie Haarlemse Helden. Andere Meesters te zien. Het Frans Hals Museum is méér dan Frans Hals alleen. De collectie omvat werken van een groot aantal 'andere meesters' uit de 16e en 17e eeuw.

Werk van oude meesters

In de vernieuwde collectiepresentatie brengt het museum juist déze 'helden' uit de eigen verzameling voor het voetlicht: Hendrick Goltzius, Karel van Mander, Jan Porcellis, Salomon van Ruysdael, Nicolaes Berchem en nog vele anderen.

In Haarlemse Helden. Andere Meesters wordt het werk van de oude meesters op een eigentijdse manier gepresenteerd. Aan de hand van actuele thema's zoals gender, geloof en afkomst wordt onderzocht hoe het komt dat een kunstenaar soms 'in' of 'uit' is.

De familie zomer wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en het Mondriaan fonds.

Familiezomer
Binnen- en buitenpret in het Frans Hals Museum


Frans Hals Museum - HOF
Groot Heiligland 62
2001 DJ Haarlem