Gemeente zoekt locaties voor bouwen Domus (plus) en Skaeve Huse

Gemeente zoekt locaties voor bouwen Domus (plus) en Skaeve Huse

HAARLEM - De gemeente Haarlem wil twee woonzorgvoorzieningen bouwen: een Domus (plus) en een project Skaeve Huse. Het is geen eenvoudige opgave om hiervoor locaties te vinden in de stad. Daarom vraagt de gemeente ook aan inwoners om mogelijke voorstellen voor plekken kenbaar te maken.

'Ook deze mensen hebben een plek in de stad nodig'

Domus (plus) is een woonvoorziening waar maximaal 25 mensen met een verslaving, een psychosociale of psychiatrische en vaak ook een verstandelijke beperking wonen. In deze voorziening is 24 uur per dag begeleiding en bewaking aanwezig.

Zij krijgen langdurige ondersteuning en dagbesteding waardoor de mensen tot rust komen en de problematiek vermindert. Skaeve Huse zijn kleine, eenvoudige woningen voor mensen die zich niet kunnen aanpassen aan het leven in een normale woonwijk en daar veel overlast veroorzaken.

Wethouder Marie-Thérèse Meijs: 'Ook deze Haarlemmers hebben een plek in de stad nodig waar zij de juiste hulp ontvangen. Een plek voor mensen die anders dakloos zijn en op straat rondzwerven.

Of die nu in een bestaande woonvoorziening wonen waar ze eigenlijk niet op hun plek zitten en niet de juiste hulp krijgen die zij nodig hebben.'

Suggesties

De gemeente stelt een lijst samen met mogelijke locaties voor de genoemde voorzieningen.

Haarlemmers kunnen voorstellen hiervoor kenbaar maken via mailadres opvang@haarlem.nl. Meer informatie over dit project is te vinden op www.haarlem.nl/opvang.