Maurice van Schoonhoven.
Maurice van Schoonhoven. (Foto: PR )

'Chopin en Skrjabin' door Maurice van Schoonhoven

BLOEMENDAAL - In de sfeervolle Kapel in Bloemendaal aan de Potgieterweg 4, speelt de concertpianist Maurice van Schoonhoven op vrijdagavond 6 december het tweede concert in een serie van 6 concerten, geheel gewijd aan Frédéric Chopin. Dit recital bestaat uit de 12 etudes opus 25 van Chopin, en de 12 etudes opus 8 van Skrjabin.

Maurice van Schoonhoven

"Een pianist van uitzonderlijke klasse, die met zijn begrip van de muziek buitengewoon veel kleur en intense diepte geeft aan zijn pianospel", aldus Wibi Soerjadi.

"Hij heeft het vermogen om de muziek te laten klinken alsof het vanzelf ontstaat". Vorige jaar nog trad Van Schoonhoven, samen met meesterpianist Bernd Brackman, op in een uitverkochte grote zaal van de Philharmonie in Haarlem met het 2e en 3e pianoconcert van Rachmaninoff.

De andere concerten

Dit concert is het tweede uit een serie van 6 concerten op de vrijdagavond in Bloemendaal: Chopin Serie Plus. Aanvang 20.15 uur. Kaarten à € 20,00 zijn te verkrijgen op www.chopinserieplus.nl. Houders van een CJP/Kinderen betalen € 15,00. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de Kapel (vanaf 19.30 uur), maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt aangeraden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding