Afbeelding
(Foto: PR)

Telstar en FC Dordrecht OldStars teams spelen bilateraal

Op vrijdag 8 maart 2019 speelde Telstar de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Op diezelfde dag ontvingen de walking football spelende Telstar OldStars de FC Dordrecht OldStars voor het spelen van een w.f. wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van de profteams in de Keuken Kampioen Divisie.

Omdat de Nederlandse walking football teams hebben aangegeven geen interesse te hebben in het opzetten van een competitie, maar bewust opteren voor het spelen van toernooien en 'bilateraaltjes', werd hiermee een aanzet gegeven voor een nieuwe succesvolle uitwerking van het sociale aspect van walking football.

Ook in het competitieschema 2019-2020 van de KKD treffen Telstar en FC Dordrecht elkaar tweemaal. De wedstrijd FC Dordrecht – Telstar van vrijdag 22 november was een goede aanleiding voor het tegenbezoek van de IJmuidense OldStars.

Telstar's Menno Klaver legde het contact met zijn evenknie bij FC Dordrecht voor het voorbereidende werk en de medewerking van Telstar resulteerde zelfs in een voor deze uitwedstrijd ter beschikking gestelde Jan de Wit touringcar mèt uitstekende chauffeur.

Tien minuten na het vertrek van de zwarte bus met de Telstar profs vertrok vrijdagmiddag de witte bus - verschil moet er zijn - van het OldStarteam om via het epicentrum van randstad files de reis naar Dordrecht te maken. Tijdens de rit gaf assistent trainer Bjorn Gans (onze reguliere trainer Hans van Bakel ontbrak ivm een eerdere afspraak) een toelichting op de teamopstellingen.

Omdat de Telstar OldStars voldoende spelers beschikbaar hadden om twee teams te vormen, had FC Dordrecht eveneens een tweede team samengesteld uit regionale walking footballers. Op het hoofdveld in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommendijk waren twee velden uitgezet en vanaf zes uur zijn daarop door de vier teams twee wedstrijden gespeeld.

Na de sportieve inspanningen verzamelden alle OldStars zich in het FC Dordrecht Spelershome voor 'de derde helft', waar een drankje en een heerlijk buffet onmisbare onderdelen van waren. Dit als aanloop naar het hoofdgerecht van de avond, de wedstrijd van FC Dordrecht tegen Telstar. De gastvrijheid van onze gastheren culmineerde in de uitnodiging voor een bezoek aan de Business Lounge en de gelegenheid om de wedstrijd te bekijken vanaf het verwarmde business terras.

De filevrije terugreis naar IJmuiden was als gevolg van de 3 – 2 overwinning van Telstar uiteraard een vrolijke aangelegenheid, met Ierse vloeibare doping die er samen met het oefenen van 'Molly Malone' aan bijdroeg dat we in opperbeste stemming ruim voor middernacht weer arriveerden bij het Rabobank IJmond Stadion.

Dank aan allen die dit mogelijk maakten!