De Snuffelmug in Haarlem is één van de Paswerk-locaties.
De Snuffelmug in Haarlem is één van de Paswerk-locaties. (Foto: ©judithcapponfotografie)

Volop vrijwilligerswerk bij sociale ondernemingen Paswerk

HAARLEM / HAARLEMMERMEER - Iedereen kent Paswerk, maar bijna niemand weet op hoeveel verschillende plekken in de regio aanverwante leerwerkbedrijven zijn.

Paswerk is het bedrijf achter De Snuffelmug kringloopwarenhuizen, de Paswerk bedrijven voor schoonmaak en groen en de vestigingen van Buurtbedrijf Haarlem. Heel verschillende bedrijven met als rode draad: leerwerkbedrijven voor mensen die zonder die bedrijven (nog) niet het reguliere, betaalde werk kunnen doen.

Richting betaald werk

Tussen thuis zitten op de bank en een betaalde job bij een werkgever zitten heel veel verschillende mogelijkheden. Met opleiding, begeleiding en de nodige aandacht kunnen heel veel mensen verder komen richting betaald werk.

Soms lukt dat nog niet helemaal en zijn leerwerkbedrijven een goede oplossing.

Soms lukt het wel en kun je blij zijn met de ondersteuning.

Vrijwilligers

Bij een aantal sociale bedrijven werken ook vrijwilligers. Zij draaien mee in teams in de bedrijven. De werkzaamheden worden met elke vrijwilliger afgestemd. Daarbij worden samen vragen beantwoord als:

Wat kan iemand?

Wat wil iemand?

Waar liggen kansen om zichzelf verder te ontwikkelen?

Waar is behoefte aan in het bedrijf?

Werksoorten

De bedrijven Buurtbedrijf Haarlem, Snuffelmug en Paswerk hebben verschillende werksoorten voor vrijwilligers (lees de advertentie hieronder). Als je interesse hebt, neem dan contact op. Misschien ben je sneller aan het vrijwilligerswerk dan je verwacht had!

www.paswerk.nl