De Nissan Juke.
De Nissan Juke. (Foto: PR)

Nieuwe Nissan JUKE: Compacte crossover behoudt eigen karakter

REGIO - Bijna tien jaar nadat hij met zijn onderscheidende design en nadruk op rijplezier het segment van de compacte crossover opschudde, staat de volgende generatie klaar. Het nieuwe model staat bij de autodealers klaar voor een proefrit.

Nissan Juke is de nieuwe benchmark in het B-crossover-segment, met grotere afmetingen, een krachtig design, in het hoogspringende 19-inch lichtmetalen velgen en spannende coupélijnen met 'zwevend dak' . Gebleven zijn de kenmerkende ronde koplampen die voortaan standaard zijn uitgerust met full LED-verlichting. Samen met de nieuwe Y-vormige designsignatuur geven ze de voorzijde van de Nissan Juke een heel herkenbare uitstraling.

Keuze uit drie rijstanden

Het nieuwe model biedt meer ruimte voor zowel inzittenden als hun bagage. De knieruimte op de achterbank nam met 5,8 centimeter toe terwijl de hoofdruimte hier met 1,1 centimeter groeide. De bagageruimte is 422 liter groot, een toename van 20 procent. De motor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen 6-bak of sportieve 7-traps automaat met dubbele koppeling en schakelflippers. De bestuurder kan kiezen uit drie rijstanden Eco, Standard en sport.

Nieuwe veiligheidstechnologiën

Voor de eerste keer is de Nissan JUKE leverbaar met Nissans geavanceerde ProPILOT-technologie, die de bestuurder assisteert bij het sturen, versnellen en remmen. Als aanvulling op ProPILOT biedt de nieuwe JUKE tal van veiligheidstechnologieën, waaronder Intelligent Emergency Braking met voetgangers- en fietsersherkenning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert en – uniek in het segment – Blind Spot Intervention.

Dit laatste systeem is een Nissan-primeur. Het waarschuwt de bestuurder voor een auto die zich in de blinde hoek bevindt en stuurt – indien nodig – de JUKE terug naar zijn oorspronkelijke positie op de rijbaan. De Nissan Juke Premiére Edition is vanaf € 27.990, - verkrijgbaar bij:

Stormvogels Ijmuiderstraatweg 112 1972 LG IJmuiden 0255 - 530804

Rustman Eysinkweg 69 2014 SB Haarlem 023 - 5310256 Www-rustman.nl