Haarlems Nieuwsblad zit ook op Facebook en Twitter en plaatst naast nieuws ook tips, leuke bezienswaardigheden, human interest verhalen en een poll. Like de pagina en volg ons.

De poll van afgelopen week luidde:

Gemeente Haarlem moet scooters weren bij de uitbreiding van een autoluwe binnenstad.

In totaal had het bericht een bereik van 9416 mensen. Hiervan hebben 561 mensen hun stem uitgebracht. 41 procent vindt dat het goed is voor het milieu. 59 procent zegt dat nee want het is niet haalbaar.

De meeste reactie kwamen van de mensen die tegen stemden.

Hans Halman zegt: Ja, Maar is niet te handhaven.

Colin Becker reageert met: Goed idee. Stomme grasmaaiers op twee wielen. Als ze nou meestal bereden werden door fatsoenlijk volk... maar meestal moet het hard, luidruchtig en slalommen. Het scheelt al als ze alleen de benzine modellen weren. Beter voor de luchtkwaliteit ook.

De stelling voor deze week luidt:

Meeuwen zijn een bedreigde diersoort dus er mogen geen broedmaatregelen getroffen worden.

Aanleiding is het feit dat de gemeente Haarlem een verbod heeft ingevoerd om meeuwen en duiven te voeren in de openbare ruimte. De gemeente heeft dit besloten om overlast van meeuwen en duiven in de stad tegen te gaan. Mensen die na waarschuwingen toch voer neergooien waar meeuwen en duiven op afkomen, kunnen zelfs een boete van € 140 krijgen. Maar belangrijker is dat iedereen weet dat voeren en achterlaten van etensresten meeuwen en ander ongedierte aantrekt en dus de overlast vergroot.

Stem op de Facebookpagina van Haarlems Nieuwsblad en vertel in een reactie eronder waarom u voor of tegen bent.