Het artikel: 'Bomenkap in Schalkwijk gaat toch door' leverde tot nu toe al vele reacties op. Zowel op de website als op Facebook.

Bomen zijn goed tegen de hitte. Ik begrijp hier werkelijk niets van . We moeten allemaal paar tegels eruit halen en bloemen planten is goed voor het milieu en de gemeente kapt de bomen. En van de 1250 komen er 900 terug. Waarom niet 1500 dan zijn ze pas leuk bezig.

Anita Osman

Klazien van der Helm-Bouw

Als bomen dusdanig aangetast zijn door een ziekte dat ze een gevaar gaan vormen, omdat ze zomaar zouden kunnen omwaaien/afbreken, lijkt me kappen wel een goed plan. Als je er vervolgens een nieuwe boom voor terugplant, ben je helemaal goed bezig.

Maar bomen, die 'overlast' veroorzaken??? Ach... wat is overlast. Bladval in de herfst... of die kleverige afscheiding, die je op je auto of je ramen hebt zitten van bijv. een lindeboom. Dat heet 'natuur' en geen overlast.
Of moeten er bomen wijken voor de verkeersveiligheid? Omdat er figuren zijn, die onder het auto rijden hebben zitten appen, berichtjes lezen of gewoon een slok teveel op hebben en vaak ook nog veel te hard tegen een boom zijn aangejaagd en dat niet hebben overleefd? Dat ligt niet aan de boom, maar aan de verkeersdeelnemer.