Ambtefijn: Annette Kamp

HAARLEM - Het Binnenblad (wijkblad voor de Vijfhoek, Raaks en Doelen) heeft Annette Kamp van de gemeentelijke afdeling Werk en Inkomen als eerste benoemd tot Ambtefijn. Een onderscheiding voor een ambtenaar die zich onderscheidt door een zeer positieve houding ten opzichte van bewoners.

De aanleiding om de Ambtefijn te introduceren is dat de bewoners nogal eens mopperen op ambtenaren. Dat is af en toe zeker terecht, maar veel ambtenaren doen hun werk natuurlijk prima. En dat mag ook wel eens gezegd worden. Lezers van Binnenblad konden medewerkers van de gemeente Haarlem die zich positief onderscheiden nomineren.

Trofee

Annette Kamp is als eerste onderscheiden met een mooie trofee. Als medewerker van het sociaal wijkteam heeft ze oog voor bewoners en zoekt ze op onconventionele manieren contact. Bijvoorbeeld door met grote regelmaat mee te gaan met de Vijfhoekwandeling op donderdagochtend.

Met haar aanpak kreeg zij de meeste stemmen. Blijkbaar is de wandeling een uitstekende manier om contact te leggen met bewoners en mensen uit hun isolement te krijgen.