De Nieuwe Bavo Bloeit

HAARLEM - Dit jaar viert De Nieuwe Bavo Bloeit haar eerste lustrum. Na vier eerdere succesvolle edities maakt Haarlemse kathedraal aan de Leidsevaart zich op voor de 5e editie van 'De Nieuwe Bavo Bloeit'. Dit jaar met ruim 60.000 bloemen ontworpen en geschikt door 150 studenten en docenten van diverse Nederlandse opleidingen bloemsierkunst en opnieuw onder de bezielende leiding van meesterbinder Ingeborg Kemperman.

Vorig jaar werd de Nieuwe Bavo Bloeit bezocht door 5.000 bezoekers waaronder vele uit het buitenland. Het programma dit jaar is ruim gevuld met o.a. koepeltochten, Kathedrale rondleidingen diverse concerten. Enkele hoogtepunten: de koepeltochten zijn spectaculair door vanaf het hoogste punt het uitzicht op de vele bloemencreaties. Rondleidingen langs de mooiste plekken van de Kathedraal en KathedraalMuseum. De avondopenstellingen van vrijdag 5 april vrijdag 12 april. Diverse concerten van Haarlemse koren, Bavocantorij (Choral Evensong). Zaterdag 13 april is de laatste dag van De Nieuwe Bavo Bloeit.

Ouderendag

Op vrijdagmorgen 5 april krijgen ouderen korting bij hun bezoek aan De Nieuwe Bavo Bloeit. Tussen 10:00 - 12:30 uur bedraagt de toegangsprijs dan 4,50. Dit geldt voor iedereen ouder dan 65 jaar.

Kinderactiviteiten

Een bezoek aan De Nieuwe Bavo Bloeit is voor gezinnen extra leuk. Terwijl ouders genieten van een heerlijk kopje koffie of thee zijn er voor kinderen diverse activiteiten zoals het maken van een bloemenketting of armbandje. Ook kunnen ouders en kinderen gezamenlijk een spannenede koepeltocht maken tot hoog in de kerk.

Passie Evensong

Op zaterdagavond 6 april om 20.00 uur wordt naar Engelse traditie een Choral Evensong gehouden. In deze Passie Evensong stelt de Bavo Cantorij muziek voor de Passietijd centraal. Zo klinkt 'The Reproaches' van John Sanders en het 'Magnificat Nunc Dimittis' van George Dyson naast het adembenemende 'Miserere' van James MacMillan en het klaaglijke 'Crucifixus' van Antonio Lotti in de verstilling van de ingetogen liturgie. Het volledige programma, incl. openingstijden en entreekosten is te vinden op: kathedraalhaarlem.nl, denieuwebavobloeit.com en facebook.com/denieuwebavobloeit/