At-thelocals opent nieuwe deuren voor toerist

HAARLEM - At-thelocals is een initiatief van Nenette Dieleman en Pim Nederstigt die al 35 jaar bevriend zijn, wonen in de omgeving van Haarlem en met at-thelocals zijn begonnen naast hun eigen werk. Bezoekers kunnen met at-thelocals gekoppeld worden aan een local op basis van hun interesses en keuze voor activiteit.

"Wij geloven in de kracht van verbinden van mensen. Wat is er leuker dan samen met iemand iets te ondernemen en met elkaar in gesprek te komen over gemeenschappelijke interesses. Wij vinden dat dit concept goed past in deze tijd. Weg van de gebaande toeristische paden, op een unieke manier meer te weten te komen over local life. En over de local, met wie je verhalen kunt delen en (andere) ideeën en opvattingen uitwisselt. Kortom, een bijzondere vakantie-ervaring opdoen."

Locals gezocht

De website is sinds oktober online met een (nog) beperkt aanbod van locals. De eerste koppelingen zijn al gemaakt: voor een excursie naar de burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen en voor een duinwandeling met volle maan en bezoek aan de sterrenwacht. Komende maanden richt at-thelocals zich vooral op het vinden van lokale mensen die een aanbod via de site willen doen. Dat kan van alles zijn, zoals samen eten, sporten, bezoek aan een museum, een creatieve activiteit of wat de local maar aan wil bieden.