Barbara Kool.
Barbara Kool. (Foto:VBZ)

Van achter het bureau naar naast het bed

HAARLEM - "Geen dag is hetzelfde, je kunt proberen te plannen maar de bewoners bepalen het ritme", zo is de ervaring van Barbara Kool. Barbara (51 jaar) startte in september 2017 met een nieuwe carrière, haar leeftijd weerhield haar niet om het roer om te gooien.

Ze volgt een opleiding tot Verzorgende IG, niveau 3, hiervoor gaat ze één dag in de week naar school en werkt ze drie dagen in de week bij woon- en zorgcentrum 'In het Zomerpark' bij Cordaan. "Mijn werk is heel afwisselend. Ik verzorg de bewoners, help hen met wassen en aankleden, ik assisteer bij de maaltijden, ik pleeg telefoontjes met bijvoorbeeld een arts of familie, werk gegevens bij in dossiers, en meer."

Het is best een overgang, van achter het bureau naar naast het bed. Ruim 30 jaar waren Barbara haar dagen gevuld met 'hardware', ze werkte bij banken, advocatenkantoren, verzekeraars. "Ik heb dit werk jaren met veel plezier gedaan. Maar de laatste jaren ging het mij om diverse redenen steeds meer tegenstaan. Reorganisaties, verharding, het gevoel dat je een nummer bent. Al jaren speelde ik met de gedachte om in de (ouderen)zorg te gaan. Maar lang durfde ik de stap niet te nemen. Kon ik het wel, was ik niet te oud? Ik ben echt iemand die zorgt, en graag een bijdrage levert aan een fijne sfeer."

Wil je net als Barbara ook overstappen, maar heb je nog vragen? Kom donderdag 14 maart van 16.00-20.30 uur naar de ZORG.IK? Carrièrebeurs. Toegang is gratis. Zorgikbeurs.nl.