Van Lent voorzitter Museum Haarlem

HAARLEM - Oscar van Lent (voorzitter), Remmert Sluijter (vicevoorzitter) en Liesbeth Berkouwer (bestuurslid) zijn toegetreden tot het bestuur van Museum Haarlem. Hiermee is het museumbestuur weer op volle sterkte en klaar voor de vernieuwingen die dit jaar op stapel staan. In de tweede helft van dit jaar gaat de nieuwe permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers open. Een tentoonstelling over de mensen die deze stad en streek maken én gemaakt hebben.

Oscar van Lent is de nieuwe voorzitter van Museum Haarlem en volgt Bruno Giebels op, die deze functie vijf jaar bekleedde. In deze, voormalig marineofficier, heeft het museum een waardige opvolger gevonden. Van Lent is een geboren Haarlemmer. Zijn vele reizen over de hele wereld wekten zijn interesse voor historische achtergronden.

Remmert Sluijter is vicevoorzitter. Hij is al meer dan 25 jaar advocaat bouwrecht en is gespecialiseerd in de samenwerking tussen opdrachtgevers en aannemers. Als lid van de Bouwcommissie van het museum verwacht hij de verbouwing tot een goed einde te brengen.

Liesbeth Berkouwer is jurist en werkt voor verschillende advocatenkantoren in Haarlem en Amsterdam.