Afbeelding
PR

Lamoer ontvangt Leo Blokhuis in Patronaat

HAARLEM - LAMOER is een live talkshow over boeken met schrijvers, wetenschappers, opiniemakers, comedians en muzikanten. Verwacht geen lezing of voordrachten maar juist de bijzondere verhalen áchter de boeken en de schrijvers, en goede gesprekken met interactie. Een avond met verrassende invalshoeken en onverwachte dwarsverbanden voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen, en die tegelijkertijd met vrienden een biertje willen drinken! Eerstvolgende aflevering: donderdag 26 september.

In deze 5e editie gaat presentator Ronald Kerstma in gesprek met de veelzijdige popjournalist Leo Blokhuis. "Popprofessor" Blokhuis presenteert onder andere programma's zoals Top 2000 à Go-Go, is de auteur van vele muziekboeken – van Een klein cultureel woordenboek van de popmuziek tot The Sound of the South – en staat regelmatig op de planken met zijn partner-in-crime Ricky Koole (what a voice!). In september publiceert hij zijn eerste roman, Blauwe zomer, waarin twee jonge mannen met totaal verschillende levens worden verenigd door muziek. Het boek ademt de sfeer van de jaren vijftig. Dus wij zijn benieuwd: door welke muziek liet hij zich het meest inspireren bij het schrijven van zijn boek?

Jet Steinz vertelt over haar fascinatie voor brieven en haar zoektocht naar de meest bijzondere epistels van ons land. Brieven zeggen veel over de allerbelangrijkste zaken die mensen aan het hart gaan: over wat ze willen bereiken, begeren, verbinden of stukmaken. Voor Lamoer licht zij een aantal brieven uit die zij ontdekte voor haar boek P.S., en brengt daarmee de geschiedenis tot leven.

Hilde-Anna de Vries is campagneleider Duurzame landbouw bij Greenpeace. Aan de hand van het boek Landschapspijn van Jantien de Boer vertelt ze over hun vlees- en zuivelcampagne 'Minder is meer'.

Margaret Atwood's De testamenten - Margaret Atwood is een fenomeen. Geen boek waar zo reikhalzend naar uitgekeken wordt als De testamenten, het vervolg op haar internationale bestseller The Handmaid's Tale. In deze editie richten we de spotlights op dit nieuwe boek – dat nu al op de longlist van de Booker Prize staat –, op het immense succes van de bekroonde tv-serie en de maatschappelijke invloed van haar werk.

Bertram Koeleman, boekverkoper bij De Vries Van Stockum, komt deze avond de allernieuwste boeken pitchen.

Lamoer #5 Literaire live show | donderdag 26 september 2019 | Open 19.30 u | Aanvang 20.00 uur| Patronaat Haarlem |Toegang € 10,50 vvk / € 13,- deur