Afbeelding
PR

Start campagne Afval scheiden werkt in Haarlem

HAARLEM - Deze week start de nieuwe campagne van 'Wij Haarlemmers scheiden ons afval' van de gemeente Haarlem en Spaarnelanden. Inwoners van Haarlem geven in twaalf korte aansprekende filmpjes tips over hoe je nog beter afval kunt scheiden. Deze video's zijn te zien op de website van Spaarnelanden.

De campagne ondersteunt de Haarlemse doelstelling restafval te verminderen en grondstoffen uit afval te hergebruiken. 30.000 geschikte woningen in Haarlem hebben inmiddels een duocontainer voor papier en plastic, blik en drinkpakken.

Spaarnelanden zet voor woningen zonder duocontainer tot en met 2021 extra containers per wijk neer voor papier, plastic, blik en drinkpakken en voor gft en etensresten.

Haarlemmers scheiden steeds beter afval

In 2017 startte de uitrol van de extra containers voor afvalscheiding. Het afvalscheidingspercentage lag in het begin van dat jaar op 38%. Robbert Berkhout, wethouder duurzaamheid van gemeente Haarlem:

"De inzamelingsresultaten laten zien dat Haarlemmers steeds beter hun afval scheiden. Het afvalscheidingspercentage over het eerste halfjaar van 2019 komt uit op 48%. Dat is een stijging van 10% in twee jaar tijd, een heel mooi resultaat."

"Met deze campagne willen we nog meer Haarlemmers motiveren hun afval te scheiden en geven we tips hoe afval nog beter en makkelijker te kunnen scheiden,"aldus wethouder Robbert Berkhout.