Afbeelding
(Foto: )

Lezing zuigermotoren uit de Tweede Wereldoorlog

REGIO - Op zondag 29 september wordt in het Luchtoorlogsmuseum in fort Veldhuis een lezing gegeven door Hans Walrecht over zuigermotoren in de -voornamelijk- militaire luchtvaart. Wie altijd al heeft willen weten hoe een rotatiemotor uit de Eerste Wereldoorlog werkte, of die bijzondere schuivenmotor uit de Tweede Wereldoorlog, is van harte welkom.

Na afloop van de lezing wordt er een rondleiding langs de motoren gehouden door de spreker en de heer Kleijn. Het museum bezit namelijk veel motoren die in de lezing worden besproken en vaak zijn ze nog onbedoeld opengewerkt ook, omdat ze nogal hard op de grond terecht kwamen.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegangsprijzen zondag: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden: van mei tot en met oktober alle zondagen van 11.00 uur – 17.00 uur.

Luchtoorlogsmuseum "Fort Veldhuis"

Afbeelding