Kom kijken naar wat Bosbeek te bieden heeft.
Kom kijken naar wat Bosbeek te bieden heeft. (Foto: PR)

Kijkje achter de schermen bij Sint Jacob tijdens Open Dag

HEEMSTEDE - Op 28 september, tijdens Burendag, opent woonzorgcentrum Bosbeek in Heemstede haar deuren. Iedereen die benieuwd is hoe het er aan toe gaat in een woonzorgcentrum of die meer wil weten over werken of wonen bij een van de locaties van Sint Jacob is van harte welkom.

Bezoekers kunnen de sfeer proeven en een rondleiding krijgen door het huis. Ook over de andere woonzorglocaties van Sint Jacob en de Jacob Kliniek, waar men kan revalideren, is informatie te krijgen. Wie geïnteresseerd is in een opleiding of een baan krijgt meer te horen over de mogelijkheden.

Diverse activiteiten

Bezoekers kunnen een gratis gezondheidscheck laten doen, een proefrit maken op de duofiets of genieten van een heerlijke kop soep en live muziek. Ook kan men kennis maken met diverse hulpmiddelen die contact en activiteiten met mensen met dementie beter mogelijk maken zoals de Beleef TV of de zeehondrobot. Voor mensen met vragen over dementie is een dementie-deskundige aanwezig.

Speeddaten

Vraag zorgmedewerkers over werken in de zorg tijdens een speeddate. Het Jacob Leerhuis, waar de opleidingen van Sint Jacob plaatsvinden, laat zien welke opleidingsmogelijkheden Sint Jacob biedt. Verder is er informatie over de vacatures bij de woonzorgcentra en revalidatiekliniek en over vrijwilligerswerk bij Sint Jacob.

Landgoed van Bosbeek

Het landgoed van Bosbeek, dat normaliter niet toegankelijk is voor publiek, is eenmalig te bezoeken. Samen met een boswachter die van alles verteld over de natuur kunnen bezoekers een wandeling maken door de tuin en is er een high tea-en in het prieeltje in de tuin.

Zaterdag 28 september, 11.00 – 14.30 uur, Woonzorgcentrum Bosbeek, Glipper Dreef 209, Heemstede.

Sint Jacob in de Hout.