Afbeelding
(Foto: Picasa)

'Nazomer Sale' Cronjé: 'Er zullen vooral veel koopjes te vinden zijn'

HAARLEM - Sasha en Marcel van Lunchroom Tante Sientje, Rob van kaarsenwinkel Candlelight en Johan van het Glas in Lood Huis Haarlem vormen samen het activiteitenteam van de winkeliersvereniging van de Cronjéstraat. Het viertal zorgt ervoor dat er regelmatig iets 'extra's' te doen is in de langste winkelstraat van Nederland. De voorjaarsmarkt van afgelopen juni was een groot succes en werd druk bezocht.

Voor het komende evenement de 'Na Zomer Sale' op zondag 29 september heeft het activiteitenteam ook weer een aantal leuke activiteiten voor jong en oud in petto. Voor de kleintjes is er een zweefmolen, een popcorn- en poffertjeskraam, suikerspinnen en een ballonenclown, die prachtige creaties maakt. De verschillende onderdelen voor de kinderen kosten allemaal één euro. Wilt u even uitrusten neem dan plaats aan de biertafels die te vinden zijn op diverse plekken onder de marktkramen.

Verder heeft het team een boerenblaaskapel ingehuurd die de hele middag rond zal lopen. De 'Na Zomer sale' zal vooral in het teken staan van de 'uitverkoop'. Johan legt uit: "We willen het publiek een leuke middag geven, waar je gezellig langs de kramen kunt wandelen en op zoek kan gaan naar mooie aanbiedingen. Op de kramen zullen vooral heel veel koopjes te vinden zijn. De winkeliers zullen gaan stunten en daar kan het publiek mooi van profiteren."

Goede voorbereiding scheelt halve werk

Als bezoeker sta je er eigenlijk nooit bij stil maar voordat een evenement 'staat', gaat er heel veel werk aan vooraf. Johan: "We willen altijd veel leuke kramen maar de Cronjé is wel 1kilometer lang, dus moeten we 2 kilometer markt zien te vullen. Natuurlijk staan de winkeliers met een kraam maar dat moet aangevuld worden met marktkooplui die hier willen staan en daar moeten we dus op tijd naar op zoek." Daarnaast moeten er vergunningen worden aangevraagd, wegafzettingen en verkeersregelaars worden geregeld. Johan: "Het volgende evenement is de intocht van Sinterklaas. Daar zijn we vanaf januari al mee bezig. Dat wordt dit jaar heel groots en mooi. " Het activiteitenteam organiseert de intocht samen met 'De Pietenbende', en daar zal in de volgende Cronjékrant nog uitgebreid over bericht worden.