Kom naar de prijsuitreiking op 3 oktober

Uitreking Participatieprijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland

HAARLEM - Op donderdag 3 oktober is de bijeenkomst waarin de Participatieprijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland 2019 wordt uitgereikt. Het programma is informatief en inspirerend en tegelijkertijd compact. Er zijn drie mini-interviews, de overhandiging van het tijdschrift 'Re-Mind' en daarna volop ruimte voor de drie werkgevers die nog kans maken op de Participatieprijs werkgevers. Tenslotte zal Gea Kuiper namens de vakjury de prijswinnaar bekend maken. Er is nog plek bij deze bijzondere bijeenkomst. Wel vooraf even aanmelden!

De happening op 3 oktober is speciaal voor werkgevers en hrm-professionals interessant. Het gaat namelijk over 'inclusief werkgeven', dus het aan het werk helpen en houden van mensen met een arbeidsbeperking. Zij zijn bijster interessant voor werkgevers. In de eerste plaats omdat ze in het algemeen erg gemotiveerd zijn als ze de kans krijgen op passend werk. De tweede reden is dat hen werk bieden past binnen modern hrm-beleid (diversiteit!). En tenslotte, werkgevers kunnen hen heel goed inzetten nu de arbeidsmarkt zoveel onvervulbare vacatures kent. Kijk gerust naar de interviewfilms van de drie finalisten 2018 en de sfeerimpressie van de vorige bijeenkomst. De bijeenkomst biedt tijdens de inloop en de naborrel ook interessante netwerkmogelijkheden.

De genomineerden

MEO Haarlem (facilitaire diensten, Haarlem), Record Industry (producent vinyl geluidsdragers, Haarlem) en Newasco Van Houten (wasserij en linnenverhuur, Heemstede) zijn de laatste drie kanshebbers voor de werkgeversprijs. De vakjury van deze wedstrijd heeft deze drie werkgevers geselecteerd uit totaal acht kandidaten. De prijs richt zich op werkgevers die zich in het bijzonder inzetten voor werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op 3 oktober zullen zij uit eigen ervaring andere werkgevers vertellen waarom zij het doen en hoe zij het doen. Niet alleen hun successen, maar ook heel eerlijk welke drempels werkgevers tegen kunnen komen en hoe ze die voorbij komen.

De Participatieprijs werkgevers is een initiatief van het Werkgevers Servicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond. Voor de IJmond regio is er al vele jaren de IJmond Werkt! Award en voor de regio Zuid-Kennemerland sinds vorig jaar deze werkgeversprijs. Alle selectiebeslissingen tijdens de wedstrijd worden genomen door de speciaal ingestelde vakjury met toppers hrm en arbeidsmarkt.