Een werk van Nono Reinhold.
Een werk van Nono Reinhold. (Foto: PR )

Nono Reinhold in Teylers Museum

HAARLEM - Vanaf 4 oktober presenteert Teylers Museum een bijzondere selectie werken op papier uit de privéverzameling van grafisch kunstenaar Nono Reinhold en haar echtgenoot Edy de Wilde, ouddirecteur van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Parijs – New York – Amsterdam: moderne meesters uit de collectie Reinhold De Wilde toont etsen, zeefdrukken en tekeningen van Nono Reinhold zelf en kunstenaars uit haar kennissenkring onder wie Roy Lichtenstein, Niki de Saint Phalle, Armando en Sol LeWitt. De tentoonstelling is tot en met 1 maart 2020 te zien in het Prentenkabinet van Teylers Museum.

Nono Reinhold: in het hart van de kunstwereld Nono Reinhold (1929) bracht haar lange carrière door in het hart van de kunstwereld. In de hoofdsteden van de 20ste-eeuwse moderne kunst leerde zij vele kunstenaars kennen. Met sommigen werkte zij samen. Een groot deel van de werken uit hun verzameling kreeg het echtpaar van de kunstenaars zelf.

De persoonlijke boodschappen op enkele werken getuigen hiervan, zoals op de houtskooltekening van Willem de Kooning ("To Nono with love, Bill").