Kijk wat orange or red te bieden heeft.
Kijk wat orange or red te bieden heeft. (Foto: PR )

Orange or red in Kunst centrum Haarlem

HAARLEM - Vanaf zaterdag 23 november tot en met zaterdag 18 januari 2020 exposeert Marieke van Heck in Kunst centrum Haarlem innovatief en baanbrekende textiel van haar eigen merk: orange or red. Tijdens deze verkoop-expositie zijn plaids, kussens en tassen te zien. Op zaterdag 23 november om 14.00 uur geeft zij een gratis toegankelijk inleiding in de tentoonstelling waarbij zij vertelt over de achtergronden van haar werk en de productiewijze van het textiel.

Presentatie met innovatief en baanbrekend textiel

Orange or red bestaat sinds 2014. Na een carrière in de modewereld wilde de Haarlemse Marieke van Heck een textielmerk creëren waarin vooral haar passie voor stoffen en kleuren tot uiting komen. Zij integreert duurzaamheid met vormgeving om alledaagse producten, zoals een kussen, te produceren. Het productieproces speelt zich in zijn geheel af in Nederland, alle gebruikte materialen, zoals garens, zijn 100% duurzaam.

Na 5 jaar is orange or red uitgegroeid tot een merk dat er toe doet in Nederland. De plaids en kussens zijn veelvuldig aanwezig in interieurbladen en televisieprogramma's, zoals VT Wonen, besteden regelmatig aandacht aan de producten van orange or red.

Kunst centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121, 2011 GM Haarlem.