Kom langs bij Agusto Edelsmid, Guus Uilenbroek.
Kom langs bij Agusto Edelsmid, Guus Uilenbroek. (Foto: PR)

25-jarig jubileum voor Agusto Edelsmid

HEEMSTEDE - Alweer 25 jaar geleden opende Guus Uilenbroek van Agusto Edelsmid de deuren van zijn winkel met atelier aan de Binnenweg 55 in Heemstede. De naam 'Agusto' komt uit de Spaanse taal en betekent 'naar uw smaak'. Een mooi motto, dat eigenaar Guus Uilenbroek voor iedere klant waar wil maken. Dat ook zijn voornaam erin te horen is, maakt de naam Agusto extra speciaal.

Het pand bestaat uit de winkel en een atelier. De winkel is modern, heerlijk licht en ruim van opzet. Het atelier bevindt zich achterin de winkel en biedt alle rust en ruimte voor inspiratie en creativiteit.

Passie wordt een baan

Het was in 1969 dat Guus begon te werken. Eerst als leerling Goudsmid bij Aragne Sieraden. Daarna bij verschillende juweliers in Haarlem. Bij Argane heeft hij zijn passie voor het moderne sieraad gekregen. Deze passie heeft hij nu inmiddels ook al weer 50 jaar! Zijn eerste eigen atelier opende hij in 1983 onder de rook van Amsterdam en sinds 1994 is Agusto Edelsmid dus hier aan de Binnenweg in Heemstede.

Alle wensen van dien

"Het werken voor mijn klanten blijft steeds weer een uitdaging" vertelt Guus. "Om een sieraad te maken voor iemand die het sieraad dus ook echt gaat dragen of schenken, met alle wensen van dien. Je verdiepen in de behoefte, de smaak en de reden waarom het sieraad gemaakt moet worden. Maar ook hoe de klant zelf het sieraad voor zich ziet. Uiteindelijk telt altijd het resultaat en de schittering in de ogen van de klant die je ziet als het precies dat geworden is wat de klant bedoelde."

Actie wegens 25-jarig huwelijk

Guus staat graag even stil om achterom te kijken naar de afgelopen jaren waarin hij veel mooie sieraden voor zijn klanten heeft mogen maken. Soms leuke of droevige opdrachten, meestal bij hoogtepunten in het leven, geboorten, huwelijken maar ook bij droevige aangelegenheden als een overlijden. Om het 25-jarig jubileum te vieren heeft Guus Uilenbroek een fijne actie om iedereen te bedanken voor de bezoeken aan zijn atelier, voor de fijne en inspirerende gesprekken, voor de vriendschappen die ontstaan zijn en de herinneringen die in het atelier gemaakt werden! Daarom viert hij vanaf november dit jaar en het hele jaar 2020 feest en hoopt op een lange reünie met veel bekende klanten.

Agusto Edelsmid. Binnenweg 55 2101 JB Heemstede.