Beauty Queen of Leenane.
Beauty Queen of Leenane. (Foto: PR)

The beauty queen of Leenane met Jacqueline Blom en Keja Klaasje Kwesto

HAARLEM - Maren E. Bjørseth regisseert bij Toneelschuur Producties The Beauty Queen of Leenane, een bitter-komische voorstelling met in de hoofdrollen Jacqueline Blom en Keja Klaasje Kwestro. Een grimmig sprookje, vol herkenbare situaties, live muziek en snelle dialogen, geschreven door Martin McDonagh, bekend als scenarioschrijver en regisseur van de Oscarwinnende film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

De voorstelling is van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 november, 20.30 uur te zien in de Toneelschuur (première op donderdag 14 november) . Na de landelijke tournee komt de voorstelling opnieuw naar de Toneelschuur van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 december. Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl en aan de kassa van de Toneelschuur, tel.: 023 5173910.

Extra bij the beauty queen of leenane

Op vrijdag 8 november is er van 16.00 uur tot 17.00 uur een openbare repetitie van The Beauty Queen of Leenane in de Toneelschuur. De toegang is gratis, reserveren gewenst via www.toneelschuur.nl of de kassa van de Toneelschuur

Op vrijdag 15 november, 19.30 uur geeft filmjournalist Hugo Emmerzael een speedcollege Martin McDonagh in de bibliotheek van de Toneelschuur. In ruim 30 minuten vertelt hij over de mens McDonagh, terugkerende thema's in zijn werk, de overeenkomsten tussen zijn films en theaterwerk en het versterkende effect van werken voor zowel theater als film. U ziet ook diverse korte filmfragmenten en gaat uiteindelijk verrijkt met veel extra informatie de theatervoorstelling in. Toegang is gratis, reserveren vetrplicht in verband met beperkte capaciteit.

The beauty queen of Leenane

De volwassen dochter Maureen (Keja Klaasje Kwestro), slooft in het armoedige dorp Leenane al vele jaren voor haar moeder Mag (Jacqueline Blom). Deze wil vooral niet, dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt.

Maar dan ontmoet Maureen op een feest Pato (Chris Peters). Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd of niet-geoorloofd, om haar dochter maar niet kwijt te raken. Dromen zakken al maar dieper weg in het drijfzand van hun armoedig bestaan. De strijd tussen moeder en dochter wordt steeds grimmiger, maar een bloedband is ijzersterk, hoe verziekt ook.