Duurzame energie, hoe gaat dat en wie betaalt het?

HAARLEM - FNV Lokaal Haarlem organiseert op maandagavond 25 november om 19.30 uur in het centrum van DOCK aan de Laan van Berlijn 1 een bijeenkomst over Energietransitie, de omschakeling naar duurzame energie. Op deze avond is iedereen welkom om vragen te stellen. Daartoe is ook een aantal deskundigen aanwezig met kennis over praktische oplossingen. Voor iedereen die vragen heeft, twijfels, of gewoon eens horen wil wat er allemaal aan zit te komen. Vragen voor deze avond kunnen ook van tevoren gesteld worden via vbh.haarlem@vereniging.fnv.nl

Vrijwel iedereen krijgt met de energietransitie te maken bij de verwarming van het huis, bij het vervoer en soms ook in het werk. En iedereen met een gewone portemonnee vraagt zich af: mijn huis extra isoleren, hoe kan ik dat betalen? Mijn cv-ketel wordt minder, is een warmtepomp nu een goede aanschaf? Zonne-energie op mijn huurhuis, hoe gaat dat? En hoe weet ik dat ik het goede kies bij een omschakeling naar andere energie, dus bij de energietransitie in ons eigen huis?

En ook: welke beroepen zijn er nodig in de duurzame energie? Kan ik omscholen en waar en wie betaalt dat? Hoe verandert het landschap door zonne-energieweiden en windmolenparken en wie heeft daar zeggenschap over? Waarom moet ik zoveel betalen voor het openbaar vervoer? Wat doet de overheid? Gaan de sterkste schouders ook de zwaarste lasten dragen? Patrick van Klink van de Klimaatwerkgroep FNV zal als gastspreker deze avond openen.