Haarlems Nieuwsblad zit ook op Facebook en Twitter en plaatst naast nieuws ook tips, leuke bezienswaardigheden, human interest verhalen en een poll. Like de pagina en volg ons.

De poll van afgelopen week:

Het is goed dat we elk jaar Vrouwendag vieren zodat we beseffen dat vrouwen net zo gelijkwaardig zijn als mannen.

Met een bereik van 4025 hebben er 106 mensen gestemd.

Daarvan zegt 68 procent dat we dat inderdaad moeten blijven doen. 32 procent zegt dat we dit nu toch wel weten.

Wel of geen station in Haarlem Zuid-West?

Rover pleit opnieuw voor een station in Haarlem Zuid-West. Donderdag 7 maart is er ingesproken in de gemeenteraadsvergadering. Een van de redenen dat ze het weer proberen is het feit dat er ruim 2000 nieuwe woningen zijn gepland voor het gebied rondom het spoor in Haarlem Zuid-West, de spoorzone. Tientallen Haarlemmers hebben hun zorgen hierover geuit. Ook op Facebook houdt het de gemoederen bezig. Wel of geen station in Haarlem Zuid-West?

Frans Cornelis reageert op Facebook:

Randstadrail voorziet in snelle verbindingen tussen de steden op korte afstand van woon- en werklocaties. Daar past station HZ prima in. Ontlast de andere stations en maakt de voor- en transporttijd gewoon kleiner. Helpt allemaal mee aan minder (meer) autoverkeer. Serieus onderzoeken dus.

Pieter Vonck reageert op Facebook:

Dit is een noodgreep om het leed van van de megalomane woningbouw te verzachten. Rover speelt in deze onder 1 hoedje met gemeente en projectontwikkelaar. Met de auto kom je vanaf die locatie straks de stad niet meer uit... de trein is een oplossing maar dat gaat helemaal voorbij aan het feit dat de bevolkingsdichtheid ter plekke veel te hoog wordt en er geen of nauwelijks groen te vinden is. Rover denkt daar niet of eigenlijk nooit over na. Met oogkleppen op kijken zij. (Ingekorte versie)