"Ook iemand van twintig krijgt te maken met de verhoging van de AOW-leeftijd!"

HAARLEM - Dat vertelt Bas Vermaat (57), die al vele jaren werkzaam is in de Zorg. Bas is in Haarlem ook volop bezig met de pensioenacties, die door de vakbonden georganiseerd worden overal in het land. Voor Noord-Holland is "the place to be" in Amsterdam op 18 maart.

Bas heeft veel Haarlemmers gesproken vooral tijdens een actie bij het Winkelcentrum Schalkwijk en het valt hem op dat maar weinigen weten waar de drukte over de AOW en pensioenen over gaat. "Iemand van 20 schrikt zich rot als ik vertel dat de AOW-leeftijd voor hem of haar 75 jaar is!"

John Schrama en Henny van der Veldt-Woning (beiden gepensioneerd) gaan ook op 18 maart naar Amsterdam. Waarom?

"Omdat wij zelf tijdig met pensioen konden. Alle mensen die nu werken gunnen we dat ook."

Bij het inkomen uit salaris of een uitkering groeit het inkomen mee met de stijgende kosten van levensonderhoud. Zoals we nu de hogere energieprijzen hebben. En de verhoging van de BTW.

Dat noemen we indexeren. Maar pensioenen worden al meer dan tien jaar niet geïndexeerd en sommige pensioenen zijn zelfs verlaagd. De achterstand in die indexering is de afgelopen jaren opgelopen naar bijna 20 %!

Ook hebben mensen moeite om gezond de eindstreep te halen weet Bas. "Bij mijn collega's is er veel onrust over de verhoging van AOW en pensioenleeftijd. Werken tot ver na je 70ste is niet te doen! De Zorg is zwaar werk en dan is 66 jaar meer dan lang genoeg!

Daarom: Bevries de AOW –pensioenleeftijd op 66 jaar!

Meer info: www.FNV.NL/Goedpensioen

Of in Haarlem mail: vbh.haarlem@vereniging.fnv.nl