De zeewier farmer in Zeeland
De zeewier farmer in Zeeland (Foto: PR)

Van Vessem bakt brood met quinoa en zeewier uit Zeeland

HAARLEM - Eigenlijk is dit handgemaakte busbrood een hoogstandje onder de broodsoorten van Bakker van Vessem. Het brood wordt geproduceerd volgens de alleroudste kneedprocessen, handverwerkt, lang gerezen, en met stilstaande lucht gebakken. Dit brood bevat alle gezondste en lekkerste eigenschappen wat je je kunt wensen. De lokale granen 'tarwe' en 'quinoa' worden duurzaam geteeld van Hollandse bodem, en gemalen in de windmolen in Santpoort. De quinoa wordt toegevoegd als 'kookstuk', met een wateropname van wel 400%. Hierdoor blijft het brood op een natuurlijke manier vers.

Brood van lokale granen, desem en een pietsje zout

De zeewier die de bakkers gebruiken is een zogenaamde duurzaam geteelde royal kombu. Matthijs van Zeewaar is productie directeur. Hij heeft bakker Jos geïnspireerd. Deze 'zeewier' is een 100% natuurlijke combinatie van voedingsstoffen en smaak. Door de 5e smaak Umani, voegt bakker van Vessem nog maar heel weinig zout toe. Dit 'zeewier' wordt geproduceerd in Nationaal Park, de Oosterschelde. Deze soort onderscheidt zich in een rijkdom aan vitamines A, E, B12, magnesium, ijzer en calcium.

CO2 neutraal

Bakker Jos zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere wereld, waarbij de doelstelling voor volgend jaar is dat hier CO2 neutraal gebakken wordt. De bakkerij wordt dit jaar nog voorzien van meer dan 1000m2 high performance zonnepanelen, met een totale opbrengst van meer dan 100.000 kWh.

Nog mooier voor jou. De volkoren granen van tarwe en Quinoa zorgen voor een goede darmwerking. Quinoa bevat van nature weinig gluten. Zeewier van Zeewaar bevat mega veel vitamines en mineralen. Door lange fermentatie tijd van minimaal 12 uur worden vitamines en vezels beter opgenomen in je lichaam, en gluten beter afgebroken.

Geen onnodige toevoegingen zoals broodverbetermiddelen, vetten, suiker, en minder zout. Al het water wat voor ons brood gebruikt wordt is gevitaliseerd. Een krokante korst en spekkige kruim.

Het brood is in natuur en Meerzaden, en tijdens de zeeuwse weken als de 'Hollands Volkoren Zeewaar' te verkrijgen.

Het nieuwe brood van Van Vessem.