Leerlingen van klas 3 Technasium presenteren hun ideeën voor de Onderzoek & Ontwerpen - Plastic Free Future.
Leerlingen van klas 3 Technasium presenteren hun ideeën voor de Onderzoek & Ontwerpen - Plastic Free Future. FOTO: Kaj Munk College

Plastic Free Future-ideeën Kaj Munk

HOOFDDORP - Ruim negentig leerlingen van het Kaj Munk College presenteerden eind januari bij Greenpeace de meest uiteenlopende ideeën voor een Plastic Free Future.

In de smederij op de NDSM werf in Amsterdam, bij Greenpeace, lieten 24 teams uit de derde klas van het Technasium vele plannen zien met als doel, het verbannen van plastic. Daarmee ondersteunen zij de internationale campagne van Greenpeace voor een 'Plastic Free Future'.

Prototypes

Gewapend met beproefde prototypes en digitale posters presenteerden de leerlingen alternatieven voor de hopen plastic die we produceren. Verrassende producten van bamboe, kurk, vlas, rijstpapier, hennep, magneten, riet, kokosnoten, jute en bijenwas overtuigden menig Greenpeace-medewerker die de producten beoordeelden op inventiviteit en haalbaarheid. De mogelijkheid tot hergebruik van de producten bleek voor de experts veelal van doorslaggevende betekenis om een alternatief product kansrijk in de markt te zetten. Zowel de leerlingen als hun docenten Onderzoek & Ontwerpen, Ben Ewals en Carola Wijnant, waren trots op hun bijdragen.

Van de hele presentatie op de NDSM werf maakte Greenpeace filmopnames die begin maart worden ingezet om de bazen van Unilever te overtuigen van een plastic free alternatief.