Het Pier K Compositieproject wordt al voor de vijftiende keer gehouden.
Het Pier K Compositieproject wordt al voor de vijftiende keer gehouden. (Foto: PR)

Pier K Compositieproject voor jonge componisten

HOOFDDORP - In het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein is vrijdag 28 juni het vijftiende Compositieconcert in het kader van het Pier K Compositieproject. Het project geeft jonge componisten uit Haarlemmermeer de kans hun zelfbedachte muziek in te sturen, te arrangeren en professioneel op te nemen in Studio Pier K. Ook wordt de muziek live uitgevoerd tijdens het Compositieconcert.

Componeren wordt vaak gezien als iets ingewikkelds waarvoor iemand doorgeleerd moet hebben, maar het is ook iets om gewoon mee te beginnen. De grote componist Johannes Brahms omschreef componeren als "een liedje verzinnen dat nog niet door iemand anders verzonnen is".
Tot 1 maart kunnen componisten van 12 tot en met 25 jaar hun werk insturen. De jury maakt een selectie. Een professionele arrangeur helpt de geselecteerden om de compositie voor de meest geschikte orkestbezetting te bewerken, op te nemen en uit te voeren.
Stuur een compositie (bladmuziek, Mp3, cd) voor 1 maart in via paul.beugels@pier-k.nl of lever deze in bij de infobalie in Het Cultuurgebouw.