De Hawks in actie.
De Hawks in actie. (Foto: Hawks)

Hawks Junioren stellen vakantie uit

HOOFDDORP - De Hawks Junioren moesten het inpakken van hun reistassen nog even uitstellen. Vorig weekend moesten zij op pad voor twee wedstrijden.

Zaterdag kwamen de rugbyers in de competitie uit tegen een gemixt team van Dukes Den Bosch en Octopus Uden. Ze moesten duidelijk nog even wakker worden, want ze leden veel balverlies en hadden veel knock ons (naar voren gooien in plaats van naar achteren). Het team kon in de eerste periode zijn draai niet vinden en kwam op grote achterstand. Na een wakkerschud-sessie pakte Hawks het spel op en speelde als altijd. De achterstand was te groot, maar de ploeg kwam nog wel op 29-29.

Zondag 17 februari was een vriendschappelijk duel met het Engelse team Tring RFC, een rugbyclub vlakbij Londen. Het was een schitterende ochtend tot er twintig veel grotere Engelse spelers uit de bus stapten. Ondanks hun uitstapje de avond ervoor, is winnen tegen deze geboren rugbyspelers een onmogelijke opgave. Daarnaast is er op Engelse scholen veel aandacht voor rugby. Toch gingen de junioren de strijd aan en ondanks een groot verschil werd het een gezellige ochtend vol uitwisseling van ervaringen. Na een lunch en het uitwisselen van schildjes en rugbyballen namen de spelersgroepen afscheid van elkaar met de afspraak om elkaar volgend jaar weer te treffen.