Forza! wil maatregelen tegen jongerenoverlast

NIEUW-VENNEP - De fractie van de lokale politieke partij Forza! heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders na de berichtgeving over overlast door hangjongeren in winkelcentrum De Symfonie. Inwoners ergeren zich aan de jongeren die grofgebekt het winkelcentrum bezetten.

Forza! raadslid Paul Meijer: ''Er komen zorgelijke signalen binnen dat winkeliers en bezoekers bang worden in het winkelcentrum wanneer deze jongeren er rondhangen.

Ook laten zij een spoor van vernieling en vervuiling achter. Zulk gedrag vinden wij niet te tolereren. Er dient streng gehandhaafd te worden. Het winkelcentrum moet een veilige, fijne plek zijn voor alle bezoekers en winkeliers.''

Forza! wil weten of het college bereid is strenge maatregelen te nemen om de overlast tegen te gaan. Ook wil de partij dat de fysieke schade op de jongeren verhaald wordt.

Handhaving

Meijer: ''We zouden graag zien dat de jongerenmedewerkers die de gemeente instelde zich nu laten zien in Nieuw-Vennep om, met handhaving, de jongeren toe te spreken''.