Een foto gemaakt door Samira voor het project Point of View.
Een foto gemaakt door Samira voor het project Point of View. (Foto: Samira)

Opening tentoonstelling Point of View

HOOFDDORP - In het Historisch Museum aan de Bosweg is van 1 maart tot 1 juli de tentoonstelling Point of View te zien. 'Point of View - Zie jij wat ik zie?' geeft inzicht in de kijk op de wereld van vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit Haarlemmermeer.

Afgelopen maanden hebben vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit Haarlemmermeer de wereld via 'de bril' (in dit geval de lens) van de ander kunnen bekijken. Er zijn prachtige foto's gemaakt en verhalen verteld. Vanaf 1 maart zijn deze foto's en verhalen te zien in het Historisch Museum. Burgemeester Onno Hoes opent de tentoonstelling vrijdag 1 maart om 16.00 uur. Zanger Dennis Kivit verzorgt die middag de muziek.

Over Point of View

"We vroegen de deelnemers verschillende onderwerpen vast te leggen. Wat heb jij van huis uit meegekregen wat je nu nog steeds uitdraagt? Wat maakt dat je je ergens thuis voelt? Wat vertel je over het leven in Nederland aan een dierbare ver weg? En welk voorwerp is voor jou zo waardevol dat je het bij wijze van spreken onder je kussen zou kunnen verstoppen?", vertellen initiatiefnemers Karijn Kakebeeke en Martha van der Meer. Kakebeeke: "Veel dagelijkse dingen zijn zo vanzelfsprekend dat we er makkelijk aan voorbijgaan dat elders op de wereld er mogelijk heel anders tegen hetzelfde wordt aangekeken." Point of View biedt een blik door de bril van de ander en wil op die manier een gevoel van verbinding brengen.
Naast de foto's en verhalen van deelnemers worden videoportretten getoond. Hierin vertellen deelnemers over de verhalen die hen het meest zijn bijgebleven. Tijdens de tentoonstelling wordt het publiek uitgenodigd mee te denken over de vragen die werden gesteld.

Het museum is tot 31 maart open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Na 31 maart is dit dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.