De eerste helft is duidelijk voor SV Hoofddorp, de tweede helft verplaatst het momentum zich echter naar het bezoekende VSV. (Foto: Rowin van Diest)

SV Hoofddorp in slotfase alsnog onderuit

HOOFDDORP - Het zaterdagteam van SV Hoofddorp verloor zaterdag 23 februari in de vierde klasse met 3-4 van VSV. Het team van trainer Gijs Overbeek moest in de slotfase accepteren dat het zonder punt naar de kleedkamer ging.

Hoofddorp begon verzwakt aan het duel. Spelbepalende spelers Bas Romkes en Sander Marbus waren afwezig wegens blessures. Toch was Overbeek er in geslaagd een sterk team op te stellen. Tegenstander VSV doet het goed en maakt nog kans op directe promotie.

De thuisploeg begon sterk en Davy de Bruijn opende de score. En nog voor er een half uur was gespeeld, kon Esse Berentsen de voorsprong nog groter maken. Twee minuten voor de pauze kon de tegenstander de aansluitingstreffer scoren.

Strafschop

De tweede helft was amper begonnen of het stond gelijk. Het bleef daarna een duel tussen twee teams die aan elkaar waren gewaagd. Door een onhoudbaar afstandsschot kon Fabian van Dooyeweerd de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengen. Door een strafschop werd het 5 minuten voor tijd gelijk. Er kwam daarna onrust bij Hoofddorp en daarvan profiteerde de tegenstander met de winnende treffer tot gevolg. Hoofddorp had goed spel laten zien en had zeker een punt verdiend.

Komend weekend is het team van Overbeek vrij. Voor het duel de week daarop, zaterdag 9 maart, is hij vol vertrouwen: "Ik ga ervan uit dat verschillende spelers dan weer hersteld zijn, denk daarbij aan Romkes en Marbus. We moeten dan tegen koploper Olympia Haarlem. Dan moeten we 90 minuten lang goed blijven spelen."