Hoofddorp blijft overeind bij koploper

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp heeft het 24 februari in de eerste klasse uitstekend gedaan tegen koploper JOS / Watergraafsmeer. Door een strafschop kon het team van trainer Jethro Abram in de 96ste minuut alsnog op 2-2 komen.

De mannen van Hoofddorp begonnen overtuigend aan de wedstrijd en waren duidelijk in de stemming om er iets bijzonders van te maken tegen de nummer 1. Sven Wierda was in de eerste minuut al gevaarlijk. Na bijna een kwartier spelen, bracht Revelinio Vermeer de terechte 1-0 voor Hoofddorp op het scorebord. Daarna was er nog een grote kans voor Sergio Comvalius.

Pech

Na een moeizame eerste 20 minuten kwam de koploper beter in de wedstrijd. Het werd gelijk door Raven Bergwijn die vorig jaar nog actief bij SV Hoofddorp was. Doelman Danny de Bruijn was kansloos op zijn inzet. Vlak voor de mannen de thee gingen opzoeken, had JOS pech dat een hard schot op de lat terechtkwam.

In de tweede helft bleef Hoofddorp volop strijden en maakte het de sterke Mokummers wederom moeilijk. Yanninck Steffens had pech dat zijn vrije trap op de lat kwam. In de 68ste minuut werd het 1-2, doelman De Bruijn reageerde niet goed en JOS kon via een kopbal op 1-2 komen.

Offensief

Hoofddorp begon in de slotfase met een heftig offensief. Vermeer was dicht bij een treffer, maar werd onderuit gehaald. De arbiter wees direct naar de stip. Mohammed Chih knalde de bal netjes achter de doelman en bracht de stand zo op 2-2.

Hoofddorp was terecht blij met het duur verdiende punt. Het team van Abram heeft nog steeds degradatiezorgen, maar weet nu dat het sterk genoeg om zich veilig te spelen in de eerste klasse. Abram en de fans konden in ieder geval tevreden zijn met het getoonde, hoopvolle, spel.