Belangrijke winst voor vrouwen Overbos

HOOFDDORP - De vrouwen van SV Overbos hebben in de derde klasse concurrent SC Buitenveldert heel fraai met 3-5 verslagen. Het kampioenschap is hierdoor een heel stuk dichterbij.

Overbos begon sterk in Amsterdam tegen de naaste concurrent Buitenveldert. Door een fraai schot van Lieselotte Wels werd het al in de zesde minuut 0-1. Daarna bleef de Mokumse tegenstander onder druk staan. Na een solo kon Femke Prins de voorsprong vergroten. Het duel leek beslist toen in de 51ste minuut Wels met een lob het volgende doelpunt maakte. Maar Buitenveldert gaf zich absoluut niet gewonnen. Na een goed opgezette aanval werd het 1-3. Zes minuten later kon de thuisploeg opnieuw scoren en kreeg daardoor extra zelfvertrouwen.

Stil

De fans van Overbos werden stil toen het 5 minuten voor tijd nog gelijk werd. Overbos liet het hoofd niet hangen en bleef strijden. Een minuut voor tijd kon Lisa Boersma haar team op 3-4 zetten. Daarna was er nog een lange blessuretijd. Wels kon wederom met een fraaie lob het duel beslissen.

Feestje

Na afloop werd natuurlijk een feestje gevierd, want het kampioenschap ligt bijna voor het grijpen. Volgende week kunnen de dames van Overbos even tot rust komen. Daarna wacht de bekerwedstrijd tegen Domstad Majella. De week daarna staat de competitiewedstrijd tegen Hillegom op het programma.