Een automobilist zag een stilstaande scooter over het hoofd en reed hem van achteren aan.
Een automobilist zag een stilstaande scooter over het hoofd en reed hem van achteren aan. (Foto: Rowin van Diest)

Automobilist rijdt scooter aan

BADHOEVEDORP - Een scooterrijder is zondagavond 24 februari van achteren aangereden door een beschonken automobiliste.

door Rowin van Diest

Rond kwart voor 11 stond de jongen met zijn scooter op de Sloterweg ter hoogte van de kruising bij de Keplerstraat te wachten op een automobilist die voorrang had. De automobiliste die achter hem reed, zag de stilstaande scooter niet en reed hem van achteren aan.

De jongen kwam door de klap via de motorkap op het voorruit van de auto terecht. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.
Ambulancebroeders keken de jongen in de ambulance na. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Onder invloed

De twee inzittenden van de auto verkeerden, zo bleek uit een blaastest, onder invloed van alcohol. De bestuurster van de auto is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide blaastest.

Ook aan de bijrijder was de politie de nodige tijd kwijt. De man vroeg herhaaldelijk waar zijn vriendin was, wat er met de auto ging gebeuren en hoe hij bij zijn vriendin kon komen die inmiddels op het politiebureau zat. Agenten vertelden de man dat hij het openbaar vervoer kon pakken en boden aan een taxi voor hem te bellen. De man had echter geen geld bij zich. Uiteindelijk vervolgde de man zijn weg te voet.