Egmondia viert treffer en tankt wederom zelfvertrouwen
Egmondia viert treffer en tankt wederom zelfvertrouwen (Foto: aangeleverd)

Sterk Egmondia blijft vertrouwen tanken

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in een aantrekkelijke wedstrijd tegen het hooggeplaatste Ilpendam opnieuw de punten in eigen huis kunnen houden (4-2). Door de overwinning komt het linkerrijtje in het zicht. Een knotsgekke openingsfase zorgde na negen minuten al voor een 2-2 stand.

Joep van der Laarse speelde ijzersterk

Binnen twee minuten opende Justin Recourt na een voortreffelijke steekpass van Marc Min de score: 1-0. Nog geen twee minuten later lag de bal voor de tweede keer in het net. Nu lanceerde Patrick Jaspers de levensgevaarlijke spits Justin Recourt op maat en in twee instanties was het weer raak 2-0. Kort hierna was het aan de bezoekers om twee keer binnen twee minuten te scoren. Beide keren uit een kopbal van spits Mike Postma 2-2. Bizar begin van de wedstrijd.

Opsteker

Nog vuur rust wist Egmondia in een tijdsbestek van twee minuten twee keer te scoren. Een enorme opsteker zo vlak voor rust. Rick Blok en Joep van der Laarse waren trefzeker. Laatstgenoemde begint steeds meer zijn draai te vinden in het team van Egmondia en speelde weer ijzersterk.

Kansen

Ondanks gemiste kansen, won Egmondia uiteindelijk dikverdiend met een stand die bij de rust al was bereikt. In een wedstrijd waar de ploeg van invaller trainer Jan Waagmeester liet zien dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden.

Uitwedstrijd

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Meervogels,

maar met deze belangrijke overwinning is er weer aan het zelfvertrouwen gewerkt.