Egmondia heeft zijn tweede wedstrijd (vorige week afgelast) winnend afgesloten.
Egmondia heeft zijn tweede wedstrijd (vorige week afgelast) winnend afgesloten. (Foto: Pexels.com )

Justin Recourts matchwinnaar voor Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft zijn tweede wedstrijd (vorige week afgelast) winnend afgesloten. Uit Assendelft, waar Egmondia het altijd lastig heeft, werden nu de drie punten mee naar huis genomen.

Drie punten mee uit Assendelft

S.V.A. begon sterk aan de wedstrijd en probeerde de Egmonders meteen onder druk te zetten. Toch ontstond de eerste grote kans voor het team van Jos Mouwes. Uit een goede aanval kwam Justin Recourt vrij voor de doelman van S.V.A.. Zijn inzet werd echte door deze keeper met de voet gekeerd. Ondanks een licht overwicht van de thuisclub ontstonden er voor het doel van Egmondia geen grote kansen. Een keer moest Steven Bakker handelend optreden toen hij na een iets te kortte terugspeelbal van Carlo Smit zijn doel uit moest komen om het leer voor de voeten van een S.V.A. aanvaller weg te tikken. Zo ging de rust in met een 0-0 stand hetgeen een juiste afspiegeling was van het vertoonde en ietwat tegenvallende niveau van de eerste helft.

Tegenvallende niveau eerste helft

Schouwspel

Na rust eigenlijk een vergelijkbaar schouwspel. Hieruit zou ook blijken dat de doelpunten duur zouden zijn vanmiddag. De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 te eindigen. Pas een minuut of twintig voor tijd ontstonden er wat spectaculaire momenten. Omdat de thuisclub de overwinning in eigen huis wilde houden ontstond er voor Egmondia wat ruimte. Na een goed actie van Jip van der Himst kwam de bal bij Mats Stam. Deze schoot de bal richting tweede paal en het leer leek ook binnen te vallen. Echter de paal stond een Egmondia treffer in de weg. Toch konden de "derpers" tien minuten voor tijd juichen. Een verre bal van achteruit kwam in bezit van Justin Recourt. Hij controleerde de bal uitstekend en vanuit de draai verraste hij de S.V.A. goalie 0-1. De blauwwitten moesten toen nog even stand houden. Het was aan keeper Steven Bakker te danken dat Egmondia de overwinning mee naar huis kon nemen. Want kort na de openingstreffer wist hij met een miraculeuze redding een steenhard ingekopte bal en rebound van de doellijn te keren . Na het laatste fluitsignaal kon men opgelucht ademhalen.