Vereerders Adelbert naar Egmond-Binnen
Vereerders Adelbert naar Egmond-Binnen (Foto: aangeleverd)

Vereerders Adelbert naar Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN - Eén van de jaarlijkse hoogtepunten op de Adelbertusakker is de viering van het Adelbertusfeest. Op zondag 23 juni zal het daarom weer een drukte van belang zijn op de Adelbertusakker. Vanuit de Egmonden, maar ook van ver daar buiten, komen de vereerders van Adelbert om zijn jaarlijkse feest te vieren. Enkele honderden mensen nemen dan aan deze viering deel. Hoe het weer ook zal zijn: de viering gaat altijd door.

De viering gaat altijd door

Voor de vroege vogels is er om 7:00 uur een 'stille' mis op de Adelbertusakker. In de viering van 10:00 uur zal 'New Voice' de zang verzorgen. Net als andere jaren zullen er ook dit keer weer stoelen staan, maar u kan, een eigen stoel meenemen kan ook.

Begraven

De Adelbertusakker is vernoemd naar de heilige Adelbert, die na zijn dood op deze akker begraven werd. Een paar eeuwen later kreeg een non via een droom de opdracht Adelbert te herbegraven in de kapel van de abdij. Aldus geschiedde. Op de plek waar men had gegraven, ontsprong, wonder boven wonder, een waterbron.

Bewonderen

De bron is nog steeds te bewonderen op de Adelbertusakker. Men zegt dat blinden en slechtzienden baat hebben bij het drinken van het water uit de Adelbertusput. Hoewel het bovenstaande verhaal is gebaseerd op een legende, geromantiseerd in de loop van de eeuwen.

Bijzondere aantrekkingskracht

Zo oefent de plek nog steeds een bijzondere aantrekkingskracht uit op de bezoeker.

Mis op de Adelbertusakker.